23. nov. 2017
Af af Trine Larsen i Ghana

Dronning Margrethe til storstilet gallamiddag i Ghana

Dronning Margrethe og Ghanas præsident
Dronning Margrethe og Ghanas præsident Nana Addo Dankwa Akufo-Addo
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Der var rigtig god kemi mellem dronning Margrethe og Ghanas præsident Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, da præsidenten torsdag aften holdt gallamiddag til ære for Danmarks dronning.

Og alle sejl var sat til, da præsidenten holdt middag for sin Kongelige æresgæst og godt 300 gæster i Accras konventioncenter.

Der blev danset igennem og slået på tromme mere end en time før dronningen ankom og sammen med præsidenten gik ind til middagen.

Præsidenten holdt hjertevarm tale

Inden maden blev serveret holdt først præsidenten og derefter dronningen tale.

Dronningens besøg i Ghana er noget, der på alle måder giver genlyd i landet, hvor dronningen modtages med stor hjertevarme.

- Det er en ære at have Deres Majestæt på besøg og jeg byder Dronningen og den danske delegation hjertelig velkommen, sagde præsidenten, da han holdt en hjertelig tale for dronningen.

Dronning Margrethe roser Ghana

Også dronningen holdt tale og roste Ghana og dets befolkning for at have indført demokratiske valg syv gange i træk og samtidig opbygge landets økonomi og bevare fred midt i en ellers utropræget del af Afrika.

Dronningen omtalte også besøget tidligere på dagen ved Christiansborg Fortet, Ozu Castle, som oprindeligt blev opført af danskerne og som snart bliver Museum efter at have været bla præsident bolig, siden danskerne forlod fortet i 1850.

Dronningen så smuk ud i mørkeblå silke med hvid blondebluse og det turkis smykke sæt, som hun har fået i gave af sin mand, prins Henrik - der også er udenlands, mens dronningen er på sit første officielle statsbesøg uden sin mand.

Se også galleriet: Farven bordeaux hitter hos de kongelige kvinder:

GALLERI: Kongelige i bordeaux

Læs mere om: