Lørdag, 25. juli 2015 — af Juliane Olsen

Dronning Margrethe uddeler sjælden medalje til yderligere tre Præstø-ofre

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Hanne Juul/BILLED-BLADET
Line Blichfeldt Jensen, der var et af ofrene i Præstø-kæntringsulykken i 2011, har allerede modtaget Dronningens Medalje for Ædel Daad, og nu vil yderligere tre elever få uddelt medaljen.

Fredag kom det frem, at 21-årige Line Blichfeldt Jensen, der var involveret i kæntringsulykken på Præstø Fjord tilbage i 2011, ville modtage den meget sjældne Dronningens Medalje for Ædel Daad.

Det skyldtes, at hun var den første elev, der formåede at svømme flere hundrede meter i land og slå alarm, da ulykken skete, og dermed reddede sine kammeraters liv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men Line Blichfeldt Jensen er ikke den eneste, der bliver belønnet for sit mod den dag – ifølge tv2.dk vil yderligere tre elever modtage prisen i nærmeste fremtid.

LÆS MERE: Dronning Margrethe uddeler sjælden medalje

Medaljerne overrækkes af Søren Pind

Der er tale om de tidligere elever Nicklas Bøhm, Katrine Torstensen og Cecilie Gyldendal Rasmussen, og de fire er alle indstillet på baggrund af Havarikommissionens rapport om ulykken.

Medaljerne, der kun er blevet uddelt fire gange i dronningens regeringstid, vil blive overrakt af justitsminister Søren Pind (V) i september måned.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden