19. dec. 2017
Af Henrik Salling

Dronning Margrethe undskylder i personligt brev

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20171011_mho3213_copy_2.jpg
Foto: Martin Høien
Kraftigt snefald tvang dronning Margrethe til at aflyse audiens. Nu undskylder majestæten personligt.

Når man modtager dronningens fortjenstmedalje er det kotume at takke majestæten personligt.

Derfor stod 76 modtagere forleden klar til at komme i audiens hos dronningen, som samme dag skulle vende hjem fra juleshopping i Englands hovedstad, London.

Men vejret ville det ikke helt, som dronningen - og flyet som skulle have hentet majestæten.

Derfor kom de 76 forventningsfulde medaljemodtagere til at vente forgæves og det har nu fået dronningen til at sende et personligt brev til samtlige gæster, med håbet om at de i det nye år igen vil tage turen til Christiansborg og en ny audiens. Det skriver TV2/Lorry.

Heri beklager hun for aflysningen.

På gensyn i det nye år

En af dem, som skulle have været i audiens hos Margrethe var John Gaden fra Skanderborg. Også han modtog en uge efter aflysningen et brev fra dronningen.

- Der var et fint stempel uden på fra Amalienborg. Hun skrev, at hun beklagede dybt, at hun måtte aflyse audiensen. Så ønskede hun mig glædelig jul og godt nytår. Til sidst skrev hun, at hun håbede at se mig til audiens i det nye år, fortæller John Gadne til TV2/Lorry.

Det er første gang, man har været nødt til at aflyse en audiens med så kort varsel og da kronprinsen er i Australien på juleferie, havde heller ikke han mulighed for at træde til.

Læs mere om: