22. dec. 2018
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe vækker opsigt i udlandet

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/dronningen_tivoli.jpg
Foto: Lars H. Laursen
Dronning Margrethes arbejde som scenograf og kostumier i Tivoli vækker stor international opmærksomhed. Mere end 100 millioner har set dronningens kunstneriske arbejde

Dronning Margrethes kunstneriske arbejde vækker stor international opmærksomhed og berømmelse.

Stort set alle dronningens kunstneriske arbejder lige fra religiøse antependier til malerier får stor opmærksomhed og ros.

Men intet kan måle sig med den opmærksomhed, som dronningens scenografi og kostumer til balletten i Tivoli skaber.

I alverdens nyhedsmedier

Over hele verden har nyhedsmedier i denne måned fortalt, at den danske dronning endnu engang har skabt succes med sine farvestrålende og anderledes kostumer og spændende scenografi til ballet-forestillingen "Nøddeknækkeren" i Tivolis Koncertsal.

Selv om det er fjerde gang, juleballetten opføres trækker opsætningen stadig overskrifter i de internationale medier. Det skyldes ikke mindst det unikke samarbejde mellem koreograf Peter Bo Bendixen og scenograf dronning Margrethe, der sammen har skabt et julet Tivoli-univers.

Historien har blandt andet været vist på BBC og har ramt millioner af seere verden over.

SE VIDEOEN HER

Mange seere

BBC er ikke den eneste TV-station, som har fundet det interessant, at den danske dronning også er scenograf. Blandt de mange stationer kan nævnes NRK fra Norge og ikke mindst EuroNews, der sender på 17 sprog og er blandt Europas mest sete kanaler.

Den tyske station Deutsche Welle har også bragt billeder fra forestillingen, hvor dronningen sammen med de øvrige optrædende nejer for sit publikum i Koncertsalen efter repremieren. Seertallene på de forskellige TV-stationer er tilsammen angiveligt langt over 100 millioner seere, noget de naturligvis er både glade og stolte over i Tivoli, der netop i år fejrer 175-års jubilæum.

Hvis man endnu ikke har nået at se forestillingen, så spiller den sidste gang lillejuledag, altså 23. december kl. 13.30.

Klar til mere

Men i videoen her kan man også se smugkig fra forestillingen i nogle af de mange klip, som de udenlandske medier har vist, og det tegner godt for dronningens fremtidige arbejde for Tivolis ballet.

Majestæten har nemlig sagt ja til at lave kostumer og scenografi til næste års store julesatsning, balletten "Snedronningen", hvor dronningen står for scenografi og kostumer, mens sangerinden Nana Fabricius, bedre kendt som Oh Land laver nykomponeret musik til forestillingen.

Læs mere om: