26. maj. 2016
Af Trine Larsen

Dronning Margrethes bedste ven forsvandt

Dronning Margrethe, prins Henrik og Helike.
Dronning Margrethe, prins Henrik og Helike.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Dronning Margrethes gravhund, Helike, var i sidste uge sporløst forsvundet i to døgn, og dronningen var ved at miste håbet om at se sin trofaste ven i live. Nu er den vel hjemme igen hos sin lykkelige ejer

Enhver hundeejers mareridt blev i sidste uge en realitet for dronning Margrethe. Hendes elskede gravhund Helike var pludselig sporløst forsvundet og trods intens eftersøgning, lokken og kalden var hunden ikke at finde nogen steder på Fredensborg slot eller i den omkringliggende slotshave.

VIDEO: Se kongefamiliens flotte sejltur til Operaen

Normalt begiver dronningens hund sig ikke langt væk fra dens kongelige ejer, så dronningen var naturligvis dybt bekymret for sin firbenede ven, da hverken dronningen eller andre, der deltog i eftersøgningen havde heldet med sig.

Drømmer du om en gratis rejse? Klik her!

I mere end to døgn var Helike forsvundet, og ikke mindst på grund af varmen begyndte håbet om at se den lille hund igen at svinde ind, som timerne gik.

Gardere fandt Helike

Men et par snarrådige og opmærksomme gardere fra den kongelig livgarde kunne efter et par døgns mareridt bringe hunden tilbage til dens lykkelige ejer, dronningen.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Garderne hørte Helike pive og fandt hende siddende fastklemt i et grævlingehul, hvor hun ikke selv kunne komme fri efter at instinkterne havde taget over og lokket hende på eventyr.

Helike var lidt forkommen, sulten og tørstig, men det meddeles fra hoffet, at hunden har det godt og ikke har taget yderlige skade.

Læs mere om: