30. aug. 2021
Af Trine Larsen

Dronning Margrethes dag gik i fisk

Dronning Margrethe på fiskeauktion
Dronning Margrethe på fiskeauktion
Foto: Lars H. Laursen
Dronning Margrethe afsluttede et af dagens sidste officielle programpunkter af sommertogtet til Thisted med at besøge Hanstholm Fiskeauktion. Her i den knap fire grader kolde auktionshal blev majestæten modtaget og fik en rundvisning og hørte om auktionens fisk..

Dronning Margrethes sidste officielle programpunkt på sommertogtet til Thisted Kommune gik bogstavelig talt helt i fisk.

For dronningen besøgte nemlig Hanstholm Fiskeauktion, som led i indvielsen af det nye havneområde med nye, dybere havnebassiner, solide ydermoler og øget kajkapasitet.

I auktionshallen, hvor der årligt landes op til 40.000 tons konsumfisk, har dronningen været før. Majestæten var nemlig i 1977 med ved 10-års jubilæet for trafikhavnens indvielse, der blev foretaget af dronningens far, kong Frederik 9., i 1967.

Dengang slog både kong Frederik 9. og senere dronning Margrethe på auktionsklokken og igen i dag afsluttede dronningen besøget i Hanstholm Fiskeauktion ved igen at slå på klokken, efter at dronningen havde holdt en sød tale og ønsket alt godt for den nye havn og dem, der benytter dem.

Forinden havde auktionsmester Jesper Kongsted vist dronningen nogle af de friske fisk og skaldyr, som fiskerne havde landet tidligere på dagen.

Pludselig hev han en ordentlig kulmule frem fra kassen og viste dronningen, der ikke kunne lade være med at le af fiskens sjove og lidt skræmmende udseende. En fisk, dronningen ved, smager langt bedre end den ser ud.

Dronningen fik nemlig serveret kulmule til frokost.

Læs mere om: