Dronning Margrethes festlige nytårsaften som Klokkeblomst

Dronningen og prinsgemalen var traditionen tro festligt udklædt nytårsaften

Dronningen og prinsgemalen var traditionen tro festligt udklædt nytårsaften

Foto: Ole Bjørk/BILLED-BLADET

Temaet var Peter Pan, da dronningen og prinsen tog til nytårsfest hos deres gode venner, Kjeld Hillingsøe og fruen Birgitta. Se billederne af dronning Klokkeblomst

Fredag, 9. januar 2009 - af Ulrik Ulriksen og Louise Møller

Knap var dronning Margrethe færdig med at holde nytårstale på Amalienborg, før hun klædte om og gik til fest med sine nærmeste venner.

Der er hver nytårsaften tradition for, at regentparret fejrer nytår med et brag af en udklædningsfest, og sådan var det også denne gang. Værterne var den pensionerede generalløjtnant Kjeld Hillingsø og fru Birgitte, der havde privilegiet at bestemme temaet for festen. De havde valgt, at alle gæster skulle klæde sig ud som figurer fra eventyret om Peter Pan, og det var en succes.

Fra klokken halv otte nytårsaften ankom en håndfuld af de kendteste navne fra Peter Pan til Hillingsø-huset i det nordlige København.

Først John Darling og Tiger Lily alias Bent Fabricius-Bjerre og fru Camilla. Dernæst endnu en smuk Tiger Lily i selskab med kaptajn Klo alias Birthe og Jesper Bruun Rasmussen.

Resten af selskabet klædte sig først ud indendøre, så de var ved ankomsten lette at genkende. Både Bente Scavenius og Joen Bille, Marianne Tholstrup og Nils og Dorte Foss ventede således med udklædningen.

Det gjorde værtsparret Kjeld og Birgitta Hillingsø ikke. Birgitta var flot og festlig i sit udefinerbare Pan-kostume, mens hendes generalløjtnant gav den i rollen som den glubske krokodille fra Peter Pan. Og med stort og grønt krokodille-fjæs så han farlig ud.

Kjeld Hillingsø gik galant ud, lod for et kort øjeblik krokodille-masken falde og åbnede døren på dronningens Kronebil. Derpå bukkede han dybt, og så trådte aftenens helt store åbenbaring ud. Dronning Margrethe klædt ud som Klokkeblomst. Med sølvblomster på skuldrene og i håret. Og med en kjole og sko, der matchede det eventyrlige sølv-look.

Prins Henrik viste sig ligesom Kjeld Hillingsø at optræde som krokodille. Han havde dog ikke sit drabelige krokodille-hoved på ved ankomsten. Det tog han først på inde i entréen. Der var altså hele to krokodiller ved bordet, da dronning Klokkeblomst, Tiger Lily'erne og resten af gæsterne drak champagne og nød nytårsmenuen bestående af fiskesuppe, fasanpostej, creme brulée og så var der østers til midnatsslaget.

Efter middagen var nydt i forholdsvis god ro og orden, slog klokken tolv, og 2008 var blevet 2009. Det fik Klokkeblomst og co. til at trække udenfor for at fyre nytårsraketter af.

Efter der var skålet på et godt nytår i champagne, så lystes den mørke himmel over Charlottenlund op af et enormt festfyrværkeri. Hele selskabet stod med blikket rettet op for at nyde synet, og først et godt stykke over midnat var den sidste raket fyret af, hvorefter gæsterne så småt sagde farvel og tak for en skøn Peter Pan-aften.