Tirsdag, 5. marts 2013 - af af Louise Møller

Dronning Margrethes flotte og farverige garderobe

Danmarks farverige dronning
Danmarks farverige dronning
Foto: BILLED-BLADET
Dronning Margrethe er begejstret for farver og når det gælder påklædning, gør hun brug af hele paletten

72-årig dronning Margrethe har for længst fundet ud af hvad der virker for hende og det er tydeligt, at farver gør Danmarks regent glad og godt tilpas. Hun er modig i sin stil og er heller ikke bange for at vælge store, farverige gallakjoler, som tiltrækker alles blikke.

Margrethe har en del faste skræddere. En af favoritterne er Celli Freifeldt, som hun deler med sin, næsten lige så farverige søster, prinsesse Benedikte. Her har dronningen fået syet sine dragter og der ved hun, at hun får det hun vil. En jakke, som fremhæver taljen og en nederdel, som går lige under knæet.

Når det kommer til galla, har dronningen brug for mange store rober, for til officielle begivenheder som kongelige bryllupper, runde fødselsdage og statsbesøg er det de helt store festkjoler, der bruges.

Dronningen er flink til at genbruge sine kjoler, for de er ikke billige. Hver eneste af dem er kreeret af en dygtig skrædder, og Margrethe holder sig i lange perioder til den samme. I mange år var det Jørgen Bender, der skabte den ene fantastiske robe efter den anden til majestæten. Senere overtog Mogens Eriksen det ærefulde hverv, og i dag bruger dronningen Birgitte Thaulow som sin nye designer.

Med sin flotte og farverige stil, dronning Margrethe en visuel oplevelse, hvad end det er på de bonede gulve eller til mere uformelle arrangementer.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden