12. apr. 2016
Af Henrik Salling

Dronning Margrethes gæster: Enkemand og skuespillerinde

Enrique Peña Nieto og Angélica Rivera.
Enrique Peña Nieto og Angélica Rivera.
Foto: All Over/BILLED-BLADET
Mexicos præsidentpar lander i København onsdag kl. 13. Men hvem er Enrique Peña Nieto og hans hustru?

Danmark er andet stop for præsident Enrique Peña Nieto, når han sammen med sin hustru, Angélica Rivera, lander i Københavns Lufthavn onsdag kl. 13.00. Parret kommer direkte fra Tyskland, hvor Angela Merkel har været vært for præsidenten, som tiltrådte embedet den 1. december 2012.

Nieto blev født i den mexicanske by Atlacomulco, som tidligere har leveret andre toppolitikere og familiemæssigt er Nieto relateret til hele fire guvernører. Derfor kom det nok næppe som en overraskelse, da den nu 49-årige Enrique også ønskede at gå ind i politik.

Før præsidentembedet har Nieto blandt andet bestridt posten som guvernør i Mexico.

I 1993 blev Nieto gift med sin første kone, Mónica Pretelini, og parret fik tre børn sammen. Mónica Pretelini døde i 2007 i forbindelse med et epileptisk anfald. Mens Nieto var gift med Pretelini fik han i 2005 også en søn, som har kun har meget lidt kontakt med.

Faldt for hinanden under TV-optagelser

Efter Mónica Pretelinis var Nieto enkemand i nogle år. Men i forbindelse med sin præsident-kampagne hyrede han TV-værten og skuespilleren, Angélica Rivera. I første omgang skulle hun til TV dokumentere Nietos kampagne, men forholdet mellem dem udviklede sig. I starten var parret meget diskrete, og selv om de flere gange blev set på restauranter, holdt de sig tilbage med vise kærlighed til hinanden.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Da de var klar til det, annoncerede de deres forhold for åben skærm. Efter nogle måneder som kærester besøgte de sammen Vatikanstaten, hvor de også blev velsignet af Pave Benedikt. Det var også under denne tur, at Nieto friede til den nu 46-årige Rivera. Parret blev gift i november 2011.

https://imgix.billedbladet.dk/14.02089951_0.jpg
I marts 2015 besøgte præsidentparret den engelske dronning, Elizabeth og prins Philip.
Foto: All Over

SE BILLEDERNE: Fem piger, der skal arve tronen

GALLERI: Pigerne der skal overtage tronen

Læs mere om: