22. mar. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethes gardere i Fredensborg har fået strenge corona-ordrer

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Arkivfoto: Krestine Havemann
På Fredensborg Slot passer Livgarden på dronning Margrethe. Nu har soldaterne fået nye, strenge ordrer i forbindelse med den alvorlige corona-krise.

På grund af faren for at blive ramt af corona-smitte må garderne, der passer på Hendes Majestæt dronning Margrethe på Fredensborg Slot, ikke længere gå udenfor hegnene.

Dette er blevet besluttet af oberst Mads Rahbe, der er chef for Den Kongelige Livgarde, fremgår det af en pressemeddelelse.

Dronning Margrethes gardere bliver på slottet

Garderne har siden den historiske beslutning være tvunget stil at holde sig inde på slotsområdet, og her er fritidsaktiviteterne mildest talt begrænsede.

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/kongelige/nyheder/dronning-margrethe/2009/marts/garderur.jpg
Hvert år overrækker dronning Margrethe den særlige hæderspris, dronningens ur, på Livgardens kaserne på Rosenborg Eksercerplads i København.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

Derfor modtog Fredensborg Bibliotek forleden ifølge Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg en opfordring fra slottet om at forsyne garderne med læsestof.

Fint at betale tilbage

- De underholder så tit os med musik, når de går op til slottet om torsdagene, når Hndes Majestæt dronningen er i Fredensborg, så det er fint at kunne betale lidt tilbage på den konto, siger afdelingsleder på Fredensborg bibliotek, Maria Björnsdóttir ifølge den lokale avis Uge-Nyt, der også melder, at garderne i torsdags, samme dag som ordren om isolation blev offentliggjort, modtog flere kasser med bøger fra biblioteket.

Garderne fik tegneserier

I bogkasserne til garderne på Fredensborg slot var der ifølge Uge-Nyt tegneserier, krimier, romaner og fagbøger.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb12-forsider.jpg

Læs mere om: