Fredag, 14. januar 2022 - af Christinna Braun

Dronning Margrethes kærlige valg: Sådan havde hun mor og far med på sin store dag

Dronning Margrethe. Indsat: Kong Frederik og dronning Ingrid. 
Dronning Margrethe. Indsat: Kong Frederik og dronning Ingrid. 
Foto: Hanne Juul og Elfelt
Dronning Margrethe havde på rørende vis sine forældre med på 50-års regeringsjubilæums-dagen.

Det er en stor dag for dronning Margrethe, der den 14. januar fejrer sit 50-års regeringsjubilæum.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selvom det er en stor og flot dag, er det også 50 år siden, dronningen og resten af kongefamilien mistede deres far og overhoved, kong Frederik IX.

Dronning Margrethe elskede sine forældre, og hun havde på fin og kærlig vis både mor og far med på sin store dag den 14. januar.

Det sås, da dronning Margrethe ankom til Christiansborg fredag morgen, hvor Folketinget formelt markerede det flotte jubilæum.

Her bar dronning Margrethe to smukke brocher, som har en særlig betydning for hende og kan minde hende om kong Frederik og dronning Ingrid.

 

Den store marguerittebroche fik dronning Margrethe af dronning Ingrid, da hun fyldte 60 i 2000.  Dronning Ingrid bar den selv, da hun blev gift med Frederik IX i 1935. Dronning Margrethe bar den også, da hun blev gift i 1967. Marguerittebrochen består af 238 brillanter og 444 rosensten indfattet i platin.

Hestesko-brochen gav kong Frederik sin datter, den daværende prinsesse Margrethe, den 5. juni 1953. Det var denne dag, prinsesse Margrethe formelt blev udråbt til tronfølger.

Hestesko-brochen er udført i rødguld og besat med små rubiner, hvis røde farve formentlig har skulle symbolisere kongens kærlighed til sin datter, blodets bånd og ikke mindst Danmark.

Foto: Gregers Overvad

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden