5. dec. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethes søde julehilsen til prins Henrik

Prins Henrik og dronning Margrethe, 2013.
Prins Henrik og dronning Margrethe, 2013.
Arkivfoto: Jesper Sunesen/Billed-Bladet
Med et billede af tre helt særlige tennisketsjere sender kongehuset en hilsen til prins Henrik. Henrik spillede i mange år tennis. Interessen for sporten er gået i arv til dronningen og prinsens to sønner.

I løbet af julemåneden byder kongehuset på en fin kavalkade af billeder fra arkivet, og i dag, den 5. december, kan man på kongehuset.dk nyde billedet af tre helt særlige træ-tennisketsjere, som er blevet brugt flittigt til serv, forhånds- og baghåndsslag af prins Henrik.

Sød julehilsen

Der er nok ikke den store tvivl om, at billedet her denne dag i december er en sød julehilsen fra dronning Margrethe og resten af den kongelige familie til prins Henrik, som vi mistede i år.

Nissepigen fandt ketsjerne frem

På kongehusets Instagram kan man læse følgende tekst til billedet: - I dag har nissepigen fundet tre særlige ketsjere frem, som Prins Henrik flittigt har brugt gennem tiden. Tennis har i mange år været blandt de kongeliges yndlingssportsgrene, ikke mindst dyrkede Prins Henrik sporten i en lang årrække. Interessen for tennis er gået videre til Prins Henriks to sønner, og således er H.K.H. Kronprinsen i dag protektor for Dansk Tennis Forbund.

Kongehuset har også lagt et sort-hvidt billede af en tennisspillende prins Henrik ud, samt et billede af dronning Ingrid, der sammen med kronprins Frederik og prins Joachim hilser på selveste Bjørn Borg.

Tre royale tennis-musketerer

Der er noget smukt og symbolsk over billedet med de tre ketsjere, som også kan tolkes som et billede på de tre royale tennismusketerer Henrik og hans sønner Frederik og Joachim. Kampene med far og sønner på banen var herlige, men filmoptagelser helt tilbage fra 1970’erne har med al tydelighed vist, at det så sandelig også var alvor, når prins Henrik, kronprins Frederik og prins Joachim krydsede ketsjere.

BILLED-BLADET i denne uge

I denne uge får du i BILLED-BLADET mulighed for at tage en sidste afsked med prins Henrik og flere andre markante og elskede danskere, vi mistede i år. Desuden byder BILLED-BLADET på et tillæg om et kongeligt år med sorg og glæde.

Læs mere om: