Lørdag, 29. august 2020 — af Trine Larsen

Dronningen åbnede Kongehal: Nu får den fornem pris

Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
En af dronningens få opgaver, som ikke er blevet aflyst på grund af Corona, var indvielsen af Kongehallen og åbningen af Sagnlandet i Lejre, 17. juni. Nu har Kongehallen fået en fornem pris.

Siden Kongehallen blev indviet af dronningen d. 17. juni, har den været et hit blandt besøgende, og mere end 70.000 gæster har, siden dronningen var der, besøgt stedet.

Forleden fik Kongehallen, der ligger i Sagnlandet i Lejre, en fornem pris. Stedet blev nemlig hædret for det fornemme håndværks udførelse. Den monstrøse kongehal er da også et imponerende syn, bygget af 1000 tons egetræ.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kongehallen blev tildelt Snedkerprisen 2020 af Københavns Snedkerlaug, der fremhævede det sublime håndværk og overrakte prisen på 150.000 kroner til direktør for Sagnlandet Lejre, Lars Holten.

Kongehallen i Lejre
Foto: Hanne Juul

Sagnlandet er et forsknings-og formidlingscenter med fortid og arkæologi som hovedtema, og dét har længe inden indvielsen vakt dronningens interesse.

Derfor fik Sagnlandet Lejre allerede i forbindelse med dronningens 80 års fødselsdag 16. april tildelt Amalienborgprisen. Det skete i påskønnelse af genskabelsen at netop Kongehallen, som er en rekonstruktion af Danmarks største hus fra oldtiden. Med Amalienborgprisen på 300.000 kroner fulgte også en medalje, samt majestætens løfte om at indvie Kongehallen.

Bag Kongehallen står fonde som A.P.Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, der bl.a. støttede med 65 millioner kroner, og Augustinus Fonden som bidragede med 11 millioner til projektet, som nu er blevet premieret for sublimt håndværk.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden