Mandag, 24. oktober 2016 - af Trine Larsen

Dronningen aflyser arrangement med kort varsel

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Jeppe Michael Jensen
Dronning Margrethe har med få timers varsel måttet aflyse et officielt arrangement mandag eftermiddag. Den kongelige sygemelding er højst usædvanlig og sjælden.

Dronning Margrethe skulle mandag eftermiddag 24. oktober uddele H.C. Ørsteds Medaljen på Københavns Universitet.

Men kun et par timer før dronningen skulle være på Biocentret, måtte majestæten melde afbud.

Dronning Margrethe har hold i ryggen

Det er ikke tidligere sket, at dronningen med så kort varsel har måttet melde fra til et officielt arrangement, men den pludselige og beklagelige aflysning skyldes, at dronningen har pådraget sig et hold i ryggen.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Det fortæller kongehusets kommunikationsafdeling, efter at dronningens kalender mandag omkring kl. 14.30 blev ryddet for arrangementer. 

Afbuddet gælder kun opgaver mandag

Dronningens afbud gælder dog kun opgaven mandag på universitetet. 

I løbet af den kommende uge har dronning Margrethe næsten dagligt officielle arrangementer, som man løbende vil se, om hun kan klare. Dronningen bliver behandlet for sit hold i ryggen og vil fra dag til dag tage tage stilling til, hvordan hun har det.

LÆS MERE: Dronning Margrethe fortæller i ny bog om danskerne

H.C. Ørsteds Medaljen uddeles årligt af Selskabet for Naturlærens Udbredelse. Medaljen skulle i dag være overrakt lektor Anja C. Andersen, der naturligvis får sin medalje alligevel, dog uden kongelig opmærksomhed.

Kronprinsesse Mary kan overtage reception

Tirsdag skal droning Margrethe være vært ved en reception på Amalienborg for godt 540 medlemmer af Danish Maritime Forum. Men skulle dronningen ikke blive klar til dette arrangement, vil kronprinsesse Mary kunne tage over, idet hun i forvejen også deltager i denne reception.

SE VIDEO: Dronning Margrethe havde helt egen kommentar til Frederiks trampolinuheld

Onsdag aften skal dronning Margrethe sammen med sine to søstre, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie, uddele det prestigefyldte Dronning Ingrids Hæderslegat i Tivolis Koncertsal kl. 19.30. Det arrangement håber alle, at dronningen bliver frisk nok til at kunne deltage i.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden