Tirsdag, 27. oktober 2020 - af Trine Larsen

Dronningen afslører: Det betyder musik for mig

Dronning Margrethe
Foto: Kaspar Wenstrup
For første gang nogensinde medvirker dronning Margrethe i en podcast-serie," Dronningen og Kunsten". Første afsnit om majestætens forhold til musik kan høres på Podimo, hvor dronningen i en samtale med Nikolaj Koppel fortæller om musikkens glæder

Musik har altid haft en fremtrædende rolle i dronning Margrethes liv. Dels hørte hendes far altid musik på grammofonen, men familien gik også ofte i Det Kongelige Teater, hvor dronning Margrethe fik store oplevelser helt fra hun var ganske ung.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det fortæller dronningen i podcast-serien "Dronninge og Kunsten", hvor første del, som handler om dronningens forhold og glæde ved musikken, havde premiere på podcast-platformen, Podimo, tirsdag.

- Vi gik oftest i Det Kongelige Teater til ballet, så musikken og dansen blev for mig to sider af samme sag, fortæller dronningen og uddyber:

- For mig er musik til at bevæge sig til og dans er synlig musik - når det er rigtig godt, siger dronningen og fortæller i udsendelsen, om sin egen glæde ved at bevæge sig og danse ballet til musik, hvilken majestæten har gjort indtil for nylig og dermed selv er blevet en del af musikken

- Det er vel dét, som gør at jeg holder så meget af musik og som gør, at jeg allerhelst vil opleve musik danset! Rent ud sagt. Men når jeg sidder til en koncert, og jeg bliver optaget af musikken, så bliver det til bevægelse...et eller andet sted, fortæller dronningen til Nikolaj Koppel i Podimo-podcasten.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden