Dronningen afslører: Her holder jeg jul

Dronning Margrethe ved tirsdagens pressemøde i Tivoli.

Dronning Margrethe ved tirsdagens pressemøde i Tivoli.

Foto: Hanne Juul
En veloplagt dronning Margrethe afslørede under et stort pressemøde om repremieren af H. C. Andersen- forestillingen "Snedronningen" i Tivoli tirsdag, hvor hun har tænkt sig at holde jul i år.

Dronning Margrethe var i højt humør og kvik i replikken, da hun tirsdag svarede på spørgsmål ved et pressemøde i anledning af genopsætningen af balletforestillingen Snedronningen, der får repremiere i Koncertsalen i Tivoli den 1. december med scenografi og kostumer tegnet af Hendes Majestæt. 

Ved sin side havde hun musikeren Oh Land (Nanna Øland Fabricius) og Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixen, der begge to også i 2019 var med til at lave den succesrige forestilling. 

Jule-spørgsmål

Helt til sidst i presse-seancen henviste ugebladet HER&NU til, at det er en juleforestilling og spurgte dronningen, hvilke tanker hun har gjort sig omkring julen og hvilke juletraditioner, hun glæder sig mest til, hvortil hun svarede:

- Det har ikke ret meget med balletten at gøre, vel? Altså andet end, jo, vi har et juletræ i balleten, fordi vi forestiller os, at det tidspunkt, hvor vi bliver introduceret til Gerda og hendes bedstemor og Kay sker lige ved juleaften, og hun er ved at pynte juletræ. På den måde har vi trukket julen ind. Og så foregår det i vintersammenhæng, så på den måde får det også en sammenhæng med jul, svarede dronningen og tilføjede så med et glimt i øjet:

- Jeg regner med at være på Marselisborg i år. 

Særlig tradition

Det er en fast tradition, at dronningen nyder sin juleaften på Marselisborg Slot, hvilket også skete sidste år. 

Her havde hun både prins Joachim og prinsesse Marie samt deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, og prins Nikolai og prins Felix omkring sig.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Hyggelig tid 

Dronningen ankom sidste år til Aarhus mandag den 21. december og blev i byen frem til onsdag den 30. december, hvorefter hun skiftede residens til Amalienborg.

Marselisborg Slot blev opført syd for Aarhus i årene 1899 til 1902 i forbindelse med den senere kong Christian X’s forlovelse med prinsesse Alexandrine og givet til parret som en folkegave.

Det er siden gået i arv som regentens personlige ejendom.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden