17. mar. 2020
Af Trine Larsen

Dronningen beder os skabe håb

Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe lagde ikke skjul på, at Corona-situationen i Danmark er alvorligt og majestæten bad danskerne om at holde sammen, på afstand - og takkede varmt alle der arbejder for at passe på danskerne
-Det er helt naturligt, at vi er bekymrede, men lad os sammen skabe nyt håb i en svær tid, var dronning Margrethes opmuntrende opfordring til danskerne midt i én af landets værste sundhedskriser i nyere tid.
Derfor var der også en varm tak til de mange, som dag for dag risikere deres eget liv og helbred for at passe på andre. -Min varmeste tak går til alle, der holder de nødvendige funktioner i vores samfund i gang. Til sundhedspersonalet, beredskabet, forsvaret og politiet. Til butiksansatte, chauffører og alle, der passer deres arbejde under vanskelige forhold, sagde dronningen og fortsatte sin tak: - Jeg retter også en varm tak til myndighederne, fordi de påtager sig det tunge ansvar, som er deres. I farens stund holder vi sammen, det ligger dybt i os mennesker, det falder os også naturligt her til lands. Denne gang skal vi vise sammenhold ved at holde afstand, var majestætens appel inden hun sagde: -Mine tanker går til hver enkelt her i landet med ønsket om håb og fortrøstning og godt mod.
null

Læs mere om: