Dronningen dropper Cayx: Se hvem der holder ferie på vinslottet

Foto: Jesper Sunesen
Dronning Margrethe følger stadig Sundhedsmyndighedernes retningslinier og derfor rejser majestæten ikke på sommerferie til Frankrig i år. Alligevel står slottet ikke tomt.

For tre måneder siden måtte dronning Margrethe aflyse alle de officielle festligheder i anledning af sin stort anlagte 80 års fødselsdag, og nu må dronning Margrethe også aflyse sine traditionsrige ferieplaner.

Dronningen efterlever nemlig stadig de retningslinier som sundhedsmyndighederne anbefaler og derfor bliver dronningen hjemme i Danmark i hele sommerferien og tager i år ikke til Frankrig, sådan som hun ellers plejer.

Dronningens plan er, at bytte vinslottet ud med jagthytten i Trend, der er en af kongehusets mest ugenerte ferie-boliger. Den benyttes dog  sjældent af dronningen, der ellers har tilbragt mange feirer her som barn sammen med sine søstre. Men i år benytter dronningen jagthytten fremfor vinslottet.

Chatêau de Cayx ligger dog ikke øde hen af den grund, for prins Joachim og prinsesse Marie har nemlig taget ophold på slottet sammen med deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, samt prins Nikolai og prins Felix. Prins Joachims to ældste sønner er fløjet til Frankrig fra Danmark, mens resten af familien er kørt til Cayx fra hjemmet i Paris.

Traditionen tro holder familien ferie på vinslottet nogle uger. I år afløses de dog ikke af dronningen, som ellers normalt opholder sig på Chatêau de Cayx nogle uger i august.

 
Frankrig betegnes stadig, af myndighederne herhjemme, som et land man skal færdes i med stor forsigtighed, og den hverdag er prinseparret og deres børn allerede dus med efter at have boet og været isoleret i Paris.
At de nu kan holde ferie sammen på Chatêau de Cayx i rolige og trygge omgivelser, med udsigt over vinmarkerne i vante omgivelser, sætter familien stor pris på og nyder til fulde. Ikke mindst, fordi der om kort tid venter prins Joachim en helt ny og krævende rolle som Danmarks forsvarsattaché på Den danske ambassade i Paris. Et job, prinsen overtager 1.september.
Du kan læse meget mere om både dronningens ferie-planer og prins Joachims ophold på Chatêau de Cayx i BILLED-BLADET, som er på gaden nu.
 
 
 
 
 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden