3. jun. 2020
Af Marianne Singer

Dronningen får en fantastisk festdag

Dronning Margrethe. 
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Efter at dronning Margrethes 80-års fejring måtte aflyses på grund af coronakrisen i april, kan hun nu se frem til en helt vidunderlig festdag i juni i stedet.

Der blev ikke, som ellers planlagt, en stor og festlig dag ude i det danske samfund, da dronning Margrethe den 16. april fyldte 80 år.

https://imgix.billedbladet.dk/20200416_hjp4342_0.jpg
Dronning Margrethe blev fejret på afstand, da hun opholdt sig på Fredensborg Slot på sin 80-års fødselsdag den 16. april.
Foto: Hanne Juul

Men nu bliver noget af festivitasen indhentet, når dronning Margrethe præcis to måneder efter, den 16. juni, bliver fejret med hele to store fødselsdagsarrangementer.

Afsted hele dagen

Således åbner dronning Margrethe den 16. juni både en spændende udstilling og bliver fejret af landets børn på sød og festlig vis.

Det er på Frederiksborg Slot i Hillerød, at dronningen, ifølge en pressemeddelelse fra Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, om eftermiddagen er æresgæst og åbner særudstillingen ”Dronningens Ansigter”, der er skabt i anledning af hendes runde dag.

Her afslører hun også et helt nyt portræt malet af Niels Strøbek.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-894444_1.jpg
I 2012 hjalp prins Christian sin farmor med at afsløre et nyt portræt ved åbningen af udstillingen ”Regent i 40 år – Dronning Margrethe 1972-2012” på Frederiksborg Slot.
Foto: Jesper Sunesen
https://imgix.billedbladet.dk/bb-894327.jpg
Seks-årige prins Christian ved åbningen af den nye udstilling på Frederiksborg Slot i 2012.
Foto: Martin Høien

Måtte aflyses

Udstillingen skulle oprindeligt være åbnet forud for dronningens 80-års fødselsdag i starten af april, men måtte aflyses på grund af coronakrisen.

Nu kan publikum heldigvis alligevel nyde udstillingen om dronningens liv, virke og særlige interesser, der kan ses helt indtil den 31. december.

Arrangementet er dog stadig påvirket så meget af den aktuelle situation, at det finder sted med meget få gæster for at sikre behørig afstand.

Flotte nye fotografier

Dejlige overraskelser

En fælles gave

Sigurd Barrett er med

Læs mere om: