14. apr. 2015
Af af Trine Larsen

Dronningen får et portræt af dronningen til sin fødselsdag

Dronningen foran sit nyt portræt - af dronningen
Dronningen foran sit nyt portræt - af dronningen
Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe var tirsdag eftermiddag på Nationalmuseet i København, hvor hun fik overrakt en fornem gave.

Dronning Margrethe har tirsdag eftermiddag fået en af sine fødselsdagsgaver - et fantastisk portrætmaleri af sig selv, skabt af kunstneren Lars Physant.

Maleriet viser majestæten som arkæolog og hendes interesse for arkæologien, og billedet er Nationalmuseets gave i anledning af dronningens 75-års fødselsdag.

DEJLIGT GALLERI: Læsernes egne billeder af dronningen

Dronningen med symboler

På billedet sidder majestæten foran et 'maleri' af oversigtsplanen over Jellinge og med symboler for de vigtigste, arkæologiske fund i Danmark.

På bordet står også én af Danmarks vigtigste arkæologiske skatte, Jellingbægret, som blev fundet i en af gravhøjene i Jelling i 1820, ligesom dronningen bærer smykker, som symboliserer de arkæologiske fund, 'Fyrkat' og 'Trelleborg', mens brochen hun bærer er formet som Aggersborg.

Får ikke gaven med hjem

Maleriet, som dronningen selv var med til at afsløre sammen med kunstneren Lars Physant i Nationalmuseets festsal, får hun ikke umiddelbart med hjem.

Sommeren over skal det hænge udstillet i Oldtidssalen på Nationalmuseet - og placeringen i Oldtidssalen er ikke en hentydning til majestætens alder.

LÆS OGSÅ: Prins Henrik for syg til dronningens fødselsdag

Læs mere om: