Fredag, 24. juli 2020 — af Trine Larsen

Dronningen fik ny køkkenhave

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Dronning Margrethe og hendes søster prinsesse Benedikte glædede sig tydeligt til at åbne den kongelige køkkenhave, der blev anlagt af deres mor, dronning Ingrid, da de var børn, og som nu er smukkere end nogensinde.

- Vi har glædet os sådan, min søster og jeg, til, at køkkenhaven stod færdig og vi kunne lave indvielse i dag. Det er virkelig en stor dag for alle der har deltaget, sagde dronningen på BILLED-BLADETs spørgsmål om dronningen ville sætte ord på, at den nye kongelige køkkenhaven nu endelig står færdig efter fem års arbejde.

Åben for offentligheden

Den kongelige køkkenhave har kostet omkring 25 millioner at re-etablere og udbygge, og pengene er skaffet fra Sønderborg Kommune, Slots-og Kulturstyrelsen samt en del lokale fonde, der har bidraget. Det er meningen at den kongelige køkkenhave ud over at levere grønt, frugt og blomster til Kongehuset også skal fungere som en attraktion for området. Køkkenhaven bliver åbnet for offentligheden, og det bliver medarbejderne er fra Sønderborg Kommunes socialpsykiatriske tilbud, Væksthuset, der skal byde besøgende velkommen i både væksthuse og den nyetablerede café.

Se videoen med dronningen og prinsesse Benediktes indvielse af Den Kongelige køkkenhave ved Gråsten Slot, her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden