Tirsdag, 18. august 2020 — af af Trine Larsen

Dronningen flyttet fra Gråsten: Her er hun nu

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe er flyttet fra Gråsten slot efter mere end fire uger sommerferie i det Sønderjyske.

Majestæten har taget ophold på Marselisborg Slot i Aarhus, hvor hun den kommende tid bor, indtil Fredensborg slot er færdigt omkring 1. september.

Oprindeligt havde dronningen også planer om at tage til den kongelige jagthytte i Trend, men majestæten er altså foreløbig rykket til Aarhus. Det skete tidligere i dag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det til trods for at Smilets By har været stærkt plaget af Corona-smitte, som også netop har aflyst Aarhus Festuge, som dronningen er protektor for, og som majestæten hidtil med glæde har åbnet og deltaget i.

Alt var aflyst

Dronningens flytning mellem slottene sker i en måned, hvor dronning Margrethe normalt opholder sig på Chateau de Cayx. Men grundet Corona-situationen har alle dronningens ‘plejer’ og pligter været aflyst, lige siden majestætens 80-års fødselsdag i april også blev det.

Dronning Margrethe har kun én enkelt gang vist sig ved et officielt arrangement, og det var da hun sammen med sin søster prinsesse Benedikte indviede den kongelige køkkenhave i Gråsten midt i august, mens begge kongelige søstre ellers holdt sommerferie på slottet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden