Dronningen i nyt interview: Dette har ændret sig efter min mands død

Prins Henrik og dronning Margrethe.

Prins Henrik og dronning Margrethe.

Foto: Jesper Sunesen
I P1-programmet "Klog på Sprog", der blev sendt fredag formiddag, fortæller dronning Margrethe blandt andet, hvordan hendes franske har forandret sig efter prins Henriks død.

I anledning af sin 81-års fødselsdag blev dronning Margrethe i mandags interviewet til P1-programmet "Klog på Sprog" af værten Adrian Hughes. 

Undervejs kom de blandt andet ind på de fremmedsprog, som dronningen har lært i igennem sit liv, deriblandt fransk, som hun jo i den grad fik talt med sin franskfødte mand, prins Henrik, i hans levetid.

Ikke det samme mere

Fransk lærte hun ellers allerede fra bunden som barn, fortalte dronningen, fordi hendes mor, dronning Ingrid, havde sørget for, at der kom en ung franske dame og boede hos dem i nogle år. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Men efter prins Henriks død i februar 2018 er der sket noget med dronningens franske sprog, lød det fra dronning Margrethe i interviewet, der blev sendt fredag formiddag på P1.

- Nu har jeg jo ikke talt fransk i over tre år. Og det er egentlig underligt at tænke på, fordi mit franske er decideret blevet mere laset end det var, det kan jeg mærke. Når jeg er i den situation, at jeg skal tale fransk med nogen, så kan jeg mærke, at det ikke bare kommer væltende, som det gjorde i min mands tid, hvor vi talte det dagligt, og der kunne jeg virkelige charme på fransk, forklarede dronningen i udsendelsen, hvor hun hygger sig med at nørde med sproget og ord i en times tid.

Endevender sproget

'Klog på Sprog' på P1 er et ugentligt radioprogram, der interesserer sig for, leger med og endevender det sprog, vi alle sammen taler til daglig.

I anledningen af Dronning Margrethes 81-års fødselsdag, har hun deltaget i en særudgave af 'Klog på Sprog', hvor vært Adrian Hughes dykker ned i hendes sprog gennem tiden ved hjælp af lydklip fra arkiverne.

Tryk her for at lytte til programmet

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden