26. aug. 2020
Af Trine Larsen

Dronningen igen på arbejde: Se hvor

Dronning Margrethe
Foto: Jesper Sunesen
Dronning Margrethe var i dag på arbejde for første gang siden sommerferien. Dronningens opgave foregik hjemme i majestætens egen indkørsel foran Marselisborg slot. Det er første gang, siden dronningen indviede Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten sammen med sin søster, prinsesse Benedikte 24. juli, at majestæten har vist sig offentligt.

Dronning Margrethe var i dag på arbejde for første gang siden sommerferien på Gråsten.

Dronning Margrethe modtog præcis klokken 12 en snes nyudnævnte officerer fra Søværnet. Modtagelsen af de nyudnævnte søofficerer skete hjemme hos dronningen på Marselisborg Slot i Aarhus, hvor dronningen har residens indtil næste uge.

For at følge Corona-reglerne foregik modtagelsen af officererne udendørs, og fordi officererne var opstillet på en lang række med god afstand, kunne dronningen skridte linien af og dermed hilse på dem alle sammen. Bagefter holdt dronningen en lille tale, hvor hun lykønskede officererne med udnævnelsen.

Majestæten har ikke vist sig meget i sommer, men efterlevet alle Corona-restriktionerne og passet godt på sig selv. Kun hendes søster, prinsesse Benedikte, har dronningen officielt været i selskab med, og det var da også prinsessen, dronningen var sammen med, sidst hun viste sig. Det skete ved indvielsen af Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten den 24. juli. I øvrigt samme dag, hvor majestæten senere modtog den chokerende meddelelse om, at hendes yngste søn, prins Joachim, 51, var blevet ramt af en blodprop i hjernen og var blevet opereret.

Allerede på det tidspunkt holdt dronning Margrethe sommerferie, men selvom hun nu igen er i arbejde, er mange af majestætens officielle opgaver stadig aflyst og udsat grundet Corona-restiktionerne og sundhedsmyndighedernes anvisninger, som dronningen følger til punkt og prikke.

At dronningen er i vigør og har det fortrinligt kan ses på den lille video, som Kongehuset tidligere i dag offentliggjorde på Instagram:

Læs mere om: