29. jul. 2017
Af Niels Burgos

Dronningen kom på privat visit

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Simone Sandahl
Dronning Margrethe havde en dejlig dag på Vadehavscenteret ved Ribe
Også på Gråsten Slot har det knebet lidt med solskinstimerne under dronningens ophold. Men selv om vejret ikke har inspireret til aktiviteter i haven, har det ikke fået majestæten til at holde sig indendøre. Vores vidensbegærlige monark dukkede helt privat op på det flotte Vadehavnscenteret, så hun selv kunne besigtige den imponerende institution, der blev åbnet i februar af hendes søn, prins Joachim. Centeret ligger i Vester Vedsted ved Ribe, så det var en perfekt afstand til en lille udflugt fra slottet i Gråsten.
Frokost med vadehavs tapas Dronnning Margrethe havde selskab af nogle veninder - og fra Vadehavscenteret fortæller man, at stemningen var hyggelig og uformel - og at de øvrige gæster på centeret udviste hensyn til den kongelige gæst. Især udstillingen "Trækfuglenene Vadehav" tiltrak sig dronningens interesse - og hun fik fortalt mange spændende ting af den unge ekspert Alex Wenig. Efter rundvisningen var der frokost i centerets nye undervisnings- og mødelokaler, hvor der bl.a. blev serveret "Vadehavs tapas" med lokal vin fra Vester Vedsted vingård.
https://imgix.billedbladet.dk/dronning_besoeg_paa_vadehavscentret_27_juli_2017_08.jpg
Dronning Margrethe
Foto: Simone Sandahl

Dronningen: Vi lærte meget

Det har uden tvivl været et dejligt og lærerigt besøg for dronningen, der efterfølgende udtalte: - Vi lærte meget, som vi ikke vidste, at vi ikke vidste.
https://imgix.billedbladet.dk/dronning_besoeg_paa_vadehavscentret_27_juli_2017_02.jpg
Foto: Simone Sandahl

Læs mere om: