Dronningen og kronprinsen fortæller om kong Frederik 9.

Kong Frederik 9, sammen med tronfølgeren Margrethe og hendes førstefødte, prins Frederik, ved hans barnedåb i 1968.

Foto: MEGA

Til efteråret viser DR 1 en drama-dokumentar om den folkelige konge, og her medvirker både dronning Margrethe og kronprins Frederik, der fortæller om deres far og morfar.

Søndag, 8. september 2019 - af Dorte Quist

Både dronning Margrethe og kronprins Frederik medvirker i den store dramatiserede dokumentar om den folkelige konge, kong Frederik 9., som DR viser senere på efteråret i fire afsnit.

Fire søndage skal vi genopleve den første folkelige konges liv fra hans far, Christian 9. bliver konge, og Frederik selv bliver kronprins i 1912.

Fortæller om far og farfar

Det er historikere og forfattere, der er med til at fortælle om Frederik 9., men også dronning Margrethe og kronprins Frederik medvirker og giver os deres førstehåndsindtryk og oplevelser med kong Frederik 9.

13 numre af BILLED-BLADET for 475 kr.
Klik her og se hvor meget du sparer!

Serien er dramatiseret med skuespillere og optaget mange af de historisk korrekte steder - lige fra Tronsalen på Christiansborg, Sorgenfri Slots samt Taffelsalen og Christian X’s kontor på Amalienborg.

Der har også været stor fokus på at genskabe den tid, som hovedpersonerne levede i med biler, kostumer og andre effekter fra tiden.