3. jan. 2019
Af Trine Larsen

Dronningen og kronprinsparret fik hilsner fra hele verden

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/kur.jpg
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe, samt kronprins Frederik og kronprinsesse Mary hilste i dag på 74 diplomater fra hele verden, som ønskede den kongelige familie godt nytår.

Det var farvestrålende og opløftende, men også andægtigt, da 74 diplomater og mange med deres ægtefæller, i dag var til kur i Riddersalen på Christiansborg Slot for at ønske den kongelige familie Godt Nytår.

Med dronningen i spidsen var kronprins Frederik og kronprinsesse Mary klar til at modtage de mange ambassadører og Chargé d'Affaires, som repræsenterer deres land i Danmark.

Farvestrålende og spektaluære rober

Hele 74 mødte op for i festklædte rober, og det er altid et farvestrålende og spektakulært syn, når nationaldragter og gallakjoler, blander sig med kjolestoffer, og hatte med reference til hjemland.

https://imgix.billedbladet.dk/kur2.jpg
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

Islands Ambassadør Benedikt Bjarki Jónsson, der netop har været med dronningen i Island, i anlednign af landets 100-års selsvstændighedsfejring, holdt tale og takkede på vegne af hele diplomatkorpset, dronningen og kronprinsparret.

Ambassadøren nævte også, hvordan dronningen under tabet af prins Henrik i februar havde imponeret og været et forbilled, ligesom han på alles vegne udtrykte sin medfølelse for de tiilskadekomne, og især omkomne og deres efterladte i onsdagens tragiske togulykke på Storebæltsbroen.

Læs mere om: