Torsdag, 7. juli 2022 - af Marianne Singer

Dronningen og prinsesse Maries sommerplaner: Det skal der ske

Dronning Margrethe og prinsesse Marie. 

Dronning Margrethe og prinsesse Marie. 

Foto: Hanne Juul
Der bliver både plads til at holde ferie og spændende kongelige arrangementer for dronningen og prinsesse Marie i juli måned.

Juli måned er traditionen tro en dejlig feriemåned for den danske kongelige familie, ligesom også for mange danskere. 

Men hvis man kigger i den kongelige kalender, venter der også dronning Margrethe og prinsesse Marie spændende kongelige arrangementer i sommermåneden. 

Kronprins Frederik havde allerede tidligere på måneden enormt travlt, da han i starten af juli var frontfigur i den danske del af Tour de France.

Og tirsdag deltog kronprinsen og prins Christian sammen i den følelsesladne mindehøjtidelighed ved storcentret Fields 

Fejrer dronningen med udstilling

Ifølge den kongelige kalender er prinsesse Marie den næste danske kongelige, der har et kongeligt arrangement i sommermåneden, når hun fredag den 15. juli er til stede ved den officielle åbning af udstillingen "MARGRETHE II DE DANEMARK, Artiste-Reine" i den sydfranske by Cahors i Frankrig, med dronning Margrethes vinslot Chateau de Cayx lige i nærheden.

Det er dronning Margrethes imponerende 50-års regeringsjubilæum, der her endnu engang bliver fejret med en ny udstilling med majestætens værker. 

Prinsesse Marie står for åbningen af den store udstilling i sin rolle som Særlig Kulturrepræsentant på Danmarks Ambassade i Paris. 

Særlig gave

Allerede dagen efter, lørdag den 16. juli, er det dronningen, som er på farten, når hun overværer "Verdensballetten" på Sostrup Slot i Grenaa.

Under forestillingen får Hendes Majestæt overrakt Verdensballettens gave i form af en helt ny ballet skabt specielt til årets forestilling, i anledning af sit 50-års regentjubilæum.

Balletten er en pas de deux, koreograferet af den unge fremadstormende danske koreograf og danser, Tobias Praetorius, og den danses af to af dansk ballets største stjerner, Alban Lendorf og Astrid Elbo fra Den Kongelige Ballet i København.

Flot modtagelse

To dage efter, mandag den 18. juli, flytter dronningen så residens til Gråsten Slot, hvor den danske kongelige familie hvert år nyder dele af deres sommerferie.

Dronning Margrethe og Kongeskibet Dannebrog anløber Aabenraa Havn om morgenen, hvor borgmester Jan Riber Jakobsen og officielle repræsentanter står klar for at byde hende hjerteligt velkommen til det sønderjyske. 

Herefter går turen videre til Gråsten Torv. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En festlig oplevelse

Endnu en festlig oplevelse venter den kongelige familie, når Tour de France 2022 med alle de største ryttere i feltet sidst i juli passerer dronning Margrethes Château de Cayx.

Men det er ikke kun dronningen og prinsesse Marie, der har spændende arrangementer i vente i juli. 

Den 28. juli besøger prinsesse Benedikte nemlig Spejdernes Lejr 2022 i Naturpark Hedeland i Hedehusene.

Spejdernes Lejr 2022 organiseres af Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, som også står bag Foreningen Spejderne.

Prinsesse Benedikte er præsidieformand for Spejdernes Lejr 2022.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden