Fredag, 18. april 2014 - af af Ken Richter

Dronningen om slaget ved Dybbøl: 1864 bliver aldrig glemt

Prins Henrik, dronning Margrethe og prins Joachim deltager i mindehøjtidelighed i anledning af 150-året for stormen på Dybbøl Banke.
Prins Henrik, dronning Margrethe og prins Joachim deltager i mindehøjtidelighed i anledning af 150-året for stormen på Dybbøl Banke.
Foto: Niels Henrik Dam
Dronning Margrethe, prins Henrik og prins Joachim var med til at minde de faldne ved slaget ved Dybbøl i 1864.

Med en krans på fællesgraven ærede regentparret de tusindvis af danske og tyske soldater, som for 150 år siden mistede livet i de drabelige kamphandlinger på Dybbøl Banke.

Sammen med prins Joachim deltog dronning Margrethe og prins Henrik i den højtidelige ceremoni, hvor de omkomne soldater blev mindet, og det hele foregik på de bakkedrag, hvor de skæbnesvangre slag i sin tid blev udkæmpet.

- Den 18. april 1864 er aldrig blevet glemt. Den var først et åbent sår, der efterlod et ar, som engang imellem godt kunne værke, men med tiden er dagen blevet et minde, som vi holder i hævd, og som vi ærer, sagde majestæten blandt andet i sin tale i Kongeskansen, der i dagens anledning var stopfyldt af publikum i tusindvis.

Efter den udendørs markering af slaget, som Danmark tabte, var der middag på Sønderborg Slot. For regentparret slutter dagen med gudstjeneste i Sct. Marie Kirke, mens prins Joachim til aftenens kulturevent i Alsion får selskab af prinsesse Marie.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden