9. jun. 2020
Af Trine Larsen

Dronningen på arbejde igen: Se hvor

Prinsesse Benedikte og dronning Margrethe
Prinsesse Benedikte og dronning Margrethe
Dronning Margrethe begynder allerede på søndag med at arbejde og hun har sin søster, prinsesse Benedikte med.

De skal nemlig sammen uddele deres mor, dronning Ingrids hæderslegat, som balletdanseren Tobias Praetorius og operasangeren Nicolai Elsberg får overrakt. De to unge kunstnere får hver 250.000 kroner.

Dronning Margrethe skal på søndag kl.17 uddele Dronning Ingrids hæderslegat, sammen med sin søster, prinsesse Benedikte. Det skulle være sket i Tivolis koncertsal i forbindelse med en to dages hyldest til Dronning Margrethe i forbindelse med hendes 80-års fødselsdag. Men som alt andet, blev denne særlige aften, hvor dronningen og hendes søstre mindes deres mor ved, at uddele hendes store fornemme hæderslegat på 250.000 kroner aflyst.

Men nu sker det

Og dronningen og prinsesse Benedikte skal tilmed på "havearbejde" for Dronning Ingrids hæderslegat bliver på søndag 14. juni uddelt i Fredensborg Slotshave - i stedet for Tivolis koncertsal. Normalt er også det kongelige trekløvers yngste søster, dronning Anne-Marie også med, men grundet rejse-restriktioner kan dronningen ikke rejse fra Grækenland til Danmark og deltage.

Allerede 4. marts afslørede prinsesse Benedikte på Amalienborg, hvem der var årets to heldige unge talenter, som skulle modtage prisen, så balletdanser Tobias Praetorius vil på søndag efter overrækkelsen takke med at danse et ballet-værk, ligesom operasanger og legatmodtager Nicolai Elsberg synger en romance af Peter Heise og en arie fra Mozarts "Tryllefløjten".

Og så er det bare at håbe på, vejrguderne også tryller lidt godt vejr frem til den udendørs og anderledes legatoverrækkelse.

Læs mere om: