Tirsdag, 29. maj 2018 - af af Trine Larsen

Dronningen sejlede til åbning af Nationalpark

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
I strålende solskin sejlede dronning Margrethe i den 102 år gamle træbåd, Viking, fra Esrum Bådfart til åbningen af Danmarks femte Nationalpark, Kongernes Nordsjælland.

Majestætens skønne sejltur i den danske sommer begyndte ved Bådfarten Esrum Sø i Nordsjælland - for enden af slotsparken ved Fredensborg. Netop denne bådfart, som prins Henrik, mens han levede, ofte besøgte og altid var med til sæsonåbningen af.

En storsmilende dronning blev før afgang modtaget af Miljø-og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og fem borgmestre fra de kommuner, der ligger i nationalparken.

Det er Fredensborg, med borgmester Thomas Lykke Pedersen, samt borgmestrene fra Gribskov: Anders Gerner Frost, Halsnæs: Steffen Jensen, Helsingørs Benedikte Kiær og Hillerøds Kirsten Jensen.

Videre i hestevogn

Dronningen sejlede sammen med hofdamen, ministeren og borgmestrene fra Skipperhuset tværs over Esrum Sø til Kongens Bøge, hvor en hestevogn ventede for at køre majestæten gennem de smukke omgivelser til den officielle indvielse af Nationalparken på det nærliggende Esrum Kloster.

 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden