11. maj. 2020
Af Trine Larsen

Dronningen siger farvel til betroet medarbejder

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Jesper Sunesen
Dronning Margrethe må sidst i juni sige farvel til en betroet og højt skattet medarbejder. Det er én af majestætens hofdamer, som ar ønsket at gå på pension. Hofdamen fylder 81 år.

Normalt er det ikke pænt at nævne en dames alder, men én af dronning Margrethes fire hofdamer, Ane Vibeke Foss, har søgt om at blive fritaget fra sin tjeneste som hofdame for dronningen.

Og da hun fylder 81 år - tro det eller ej - den 11. december 2020, er der vel egentlig ikke noget at sige til, hvis hun ønsker at stoppe sit arbejdsliv.

Dermed må dronning Margrethe siger farvel til en betroet og højt skattet medarbejder gennem flere år, for dronningen har accepteret Ane Vibeke Foss' ansøgning og har ifølge kongehuset "udtalt sin påskønnelse af hendes udmærke tjeneste", som det hedder.

https://imgix.billedbladet.dk/20190814_hjp0115.jpg
Foto: Hanne Juul

På ferie med dronning Margrethe

Ane Vibeke Foss blev for mange år siden udnævnt til kommandør af Dannebrogordenen, og dronningen har uden tvivl i høj grad påskønnet sin hofdames arbejde, idet Ane Vibeke Foss, der er cand.mag i latin, italiensk og oldtidskundskab, ofte har ledsaget dronnigen på udlandsrejser.

Senest tilbragte hofdamen sommeren på vinslottet Cayx med dronning Margrethe, og på billedet fra markedet i Cahors herover ser det bestemt ud til, at de ikke alene har en masse til fælles, men at de også har en særdeles god kemi indbyrdes.

Dette ses yderligere af den kendsgerning, at dronningen for mere end fem år siden, da hofdamen fyldte 75 år, bad hende fortsætte yderligere to år i tjenesten.

De to år er nu blevet til fem.

Ane Vibeke Foss stopper ved udgangen af juni 2020.

Læs mere om: