Dronningen takkede for støtte til prins Joachim

Dronning Margrethe og prins Joachim

Dronning Margrethe og prins Joachim

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset og Martin Høien
Dronning Margrethe var tydelig rørt og glad, da majestæten i sin nytårstale nævnte sin egen familie, som hun takkede for varmen og støtten til i årets løb. Ikke mindst prins Joachims svære sygdom nævnte dronningen.

At det har rørt dronning Margrethe dybt og se sin yngste søn, prins Joachim skulle gennemgå så alvorlig sygdom, har ikke været nemt for dronningen.

Og at dronningen tilmed ikke kunne besøge sin søn, grundet Corona-restriktioner, da han var allermest syg og lå på hospitalet i Frankrig efter at være opereret for en blodprop i hjernen, har sikkert smertet dronningen.

Men at se, hvor mirakuløst prinsen er kommet sig over sin sygdom uden fysiske mén, glæder dronning umådeligt. Så meget, at dronningen nævnte prinsen og den varme, som efter prins Joachims sygdom strømme imod ham.

-Jeg har netop fejret jul med Prins Joachim og Prinsesse Marie og børnene. Det har været en glæde at kunne være sammen igen og at se, hvor godt Prins Joachim er kommet over sin sygdom i sommer. De mange varme hilsener og ønsker, som han har modtaget, har rørt ham og os alle dybt, sagde dronningen, der netop fejrede julen og nogle hyggelige dage med familien på Marselisborg Slot.

At dronningen også er stolt og glad over, hvor godt kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har klaret deres officielle pligter på en ny måde under Corona-krisen, nævnte dronningen også.

Søger du abonnement på BILLED-BLADET?Klik her og læs hvordan

- Også Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary har jeg set i juledagene sammen med deres børn. De har haft et travlt år, og deres mange opgaver har måttet løses på utraditionel vis. Det er en stadig glæde at se, hvor godt de gør det.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden