5. maj. 2020
Af Trine Larsen

Dronningens ballet til udlandet

Dronning Margrethe
Foto: Tivoli
Balletten Nøddeknækkeren, som dronningen har lavet scenografi og kostumer til for Tivoli, bliver nu også opført i udlandet. Læs med her og se hvor.

Dronning Margrethe kommer næppe til premieren, for dronningen er normalt optaget af andre gøremål 31. december.

For netop den dag har Tivoli Ballettens forestilling, Nøddeknækkeren, som dronningen har lavet scenografi og kostumer til, premiere.

Det sker i Malmø Opera og det er nøjagtig den samme forestilling, der får premiere 31. december, som forinden sættes op i Tivoli . Nøddeknækkeren, som er en rigtig jule-familie-forestilling er havens vinterunderholdning og afløser for sidste års succes, "Snedronningen". som dronningen også lavede scenografi og kostumer til.

Dermed er det femte gang denne særlige version af Nøddeknækkeren danses i Tivoli - og første gang i udlandet, hvor svenskerne altså får glæde af dronningens festlige kostumer og farvesammensætning og balletchef Peter Bo Bendixens koreografi, til musik af Tjajkovski.

Dronning Margrethe laver Nøddeknækkeren
Foto: TIVOLI

Nøddeknækkeren, der glædeligt danses af balletkompanier verden over, har i Tivolis version lidt over 100 kostumer, tegnet af dronning Margrethe, så svenskerne har noget at glæde sig til.

Der imod kan de næppe glæde sig til en premiere 31. december 2020 i Malmø med dronningen blandt premiere-gæsterne. For 31. december er en dag, hvor majestæten selv har travlt med bl.a. sin traditionsrige Nytårstale til danskerne.

Læs mere om: