14. jun. 2020
Af Trine Larsen

Dronningens Corona-isolation ophævet: På tur i Tivoli

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Siden dronning Margrethe 17. marts i begyndelsen af Corona-krisen holdt tale til danskerne og opfordrede os til, at blive hjemme, har dronningen også selv efterlevet det - med få undtagelser. Men nu er isolationen tilsyneladende overstået, og dronningen er igen begyndt at vise sig udenfor slottet. I går hyggede dronningen sig i Tivoli med sin søster, prinsesse Benedikte.

Der var re-premiere på ballet-forestillingen "Askepot" på Pantomime-teatret i Tivoli, som dronning Margrethe har lavet komstumer og scenografi til. Og lørdag aften var majestæten - omend det ikke var officielt - ude for første gang siden Corona-krisen bl.a. i selskab med sin søster, prinsesse Benedikte. Kun i forbindelse med 75-året for Danmarks befrielse, var majestæten udenfor slottet for en stund og lægge en krads til minde.

Heller ikke de to kongelige søstre har set hinanden, og selvom de ikke gav hinanden et knus, da de mødtes, som de ellers plejer og hidtil har gjort, var gensynet og gensynsglæden ikke til at tage fejl af. Da dronningen og prinsessen havde hilst på hinanden med store smil og ivrigt vinkende hænder, sad de sammen på en bænk foran scenen og snakken gik livligt, indtil forestillingen begyndte.

Det var første gang prinsesse Benedikte så forestillingen, som dronningen skabte sammen med den russiske stjerne-koreograf Yuri Possokhov og musikeren Nanna Øland Fabricius, Oh Land, der også var med til repremieren lørdag aften, trods sin fremskredne graviditet.

Corona-isolationen og mere tid til at være privat har tilsyneladende gjort majestæten godt, for dronningen strålede om kap med aftensolen og amkom i den smukkeste mintgrønne sommerkjole med store blomster til den uofficielle re-premiere, som dronningen og ensamblet bag, har arbejdet med ugen igennem for at få færdig.

At succesen atter var i hus, kan ses i videoen her.

Læs mere om: