9. aug. 2015
Af af Trine Larsen

Dronningens frisør Poul Nejlund: Jeg er aldrig blevet bedt om at lave det om

Poul Nejlund har igennem 34 år været dronning Margrethes faste frisør. Det bliver aldrig en rutine, fortæller han til BILLED-BLADET.

I 34 år har Poul Nejlund været dronning Margrethes faste frisør.

Til hverdag sætter majestæten selv lokkerne, men til officielle begivenheder er Poul Nejlund altid med.

SE BILLEDERNE: Majestætens mange frisurer

Det må aldrig gå galt

Og dronningens frisurer skal altid være perfekte.

– Det må aldrig gå galt, så jeg gør mig meget umage, og jeg synes heller ikke, at det nogensinde er gået rigtig galt. Det er sket, at jeg har lavet en frisure, som jeg bagefter kan se, jeg nok ikke skal lave igen. Men en decideret katastofe vil jeg ikke sige, jeg har lavet, siger Poul Nejlund til BILLED-BLADET.

Taler aldrig om frisurerne på forhånd

– Dronningen og jeg taler faktisk aldrig om frisurerne eller aftaler noget på forhånd. Når det gælder hår og frisurer, giver dronningen mig fuldstændig frie hænder og blander sig aldrig. Dog skal jeg ikke forsøge mig med farve, ekstra hår-ekstentions eller andre ting. Dronningen vil som andre kvinder gerne se godt ud, men ikke for alt i verden og slet ikke, hvis det er kunstigt. Det skal være naturligt, siger Poul Nejlund og tilføjer smilende:

Kritiserer ikke direkte

- Dronningen har heller aldrig bedt mig lave noget om. Hendes majestæt er venlig nok til, at hvis hun ikke har syntes om noget, har hun ikke direkte sagt det. Men jeg har både kunnet se og forstå, hvis jeg har lavet en frisure, som jeg altså ikke behøvede at lave igen.

- Men som udgangspunkt skal resultatet altid være det ypperste, og derfor gør jeg mig også stor umage. Jeg ser vanvittigt kritisk på mit arbejde. Det skal være perfekt, for billederne fra en gallamiddag eller et statsbesøg går jo verden rundt, siger Poul Nejlund til BILLED-BLADET.

Læs mere om: