Tirsdag, 1. december 2020 - af Trine Larsen

Dronningens julekalender: Se den første låge her

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe er igen i år med til, at sætte julestemningen i vejret, idet kongehuset i dag åbner den første låge til dronningen julekalender. Den handler om Nissepigens rejse til Rigsfællesskabet, Grønland og Færøerne, for at finde sine forsvundne søstre

Dronning Margrethes juleeventyr begynder i dag og dem, der vil følge med i dronningens julekalender kan nu åbne første låge. Den afslører dronningen, som leder efter "Nissefamilien" som bor i en kommode-skuffe på loftet.

Men der mangler nogen, Nissebroderen og Nissesøsteren, som Nissefamilien ikke har set i 100 år. De blev nemlig væk, da dronningens bedsteforældre, kong Christian 10. og dronning Alexandrine, sammen med dronningen far, Frederik og broderen, Knud, besøgte Rigsfællesskabet i 1921. Nissebroderen forsvandt på Færøerne og Nissepigen på Grønland, og fordi det er 100 år siden de var samlet sidst, sender dronningen i dag Nissepigen afsted.

Nisser kan godt rejse, trods Corona-restriktioner, for Nissepigen skal ud på den helt store og kolde julerejse til både Grønland og Færøerne for at finde sine søskende.

I årets første kalenderlåge ser man dronningen finde Nissefamilien frem fra komodeskuffen, ligesom majestæten kigger billeder fra kongefæren i 1921, hvor der også er billeder af de to forsvundne nisser.

For at Nissepigen skal komme godt på vej, tænder dronningen en smuk julestjerne for hende, og det sker alt sammen til tonerne fra C.F. Weyses "Dejlig er den himmel blå" som synges på Færøsk og Grønlandsk, som julekalenderen i år også fortælles på, foruden engelsk og dansk.

 

Du kan se den kongelige julekalenderens første afsnit her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden