Onsdag, 3. februar 2021 - af Trine Larsen

Dronningens malerier på auktion under andet navn

Dronning Margrethe
Foto: Kaspar Wenstrup
Dronning Margrethe anvender af og til pseudonym, når dronningen udfolder sig som kunstner. I går blev to af værker "Ingahild Grathmer", alias Dronning Margrethe, solgt på Bruun-Rasmussens auktioner - et pænt stykke over vurderingen.

Da to af dronning Margrethes kunstværker i går blev bortauktioneret hos Bruun-Rasmussens auktioner, var det ikke åbentlyst, at dronningen stod bag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For kunstværkerne var signeret IG for Ingahild Grathmer, der er pseudonym for dronningen.

Ganske få af dronningens værker er tidligere blevet solgt på auktion, men aldrig værker, som er lavet under pseudonym.

Dét bekræfter kunstekspert hos Bruun Rasmussen, Niels Raben, der er afdelingsleder for auktionshusets moderne kunst.

- Det var mere i sine tidlige år, at dronningen brugte pseudonym, bl.a da hun illustrerede Tolkiens værker. Nu er dronningen jo en garvet kunstner, som står ved dét, hun laver uanset om folk kan li' det eller ej. Ved auktionen i går var der tale om to kompositioner, som vi synes var rigtig fine. De samlede jo også stor interesse og blev derfor solgt et stykke over vurderingen, siger Niels Raben og tilføjer, at interessen ikke mndst skyldes, at det er sjældent dronningens kunst kommer til salg.

Foto: Bruun Rasmussen Auktioner

- Vi har gennem årene haft lidt litografier, men ikke akvareller og oliemalerier. Den kunst, dronningen står bag, som kommer på auktion, er som regel gaver og derfor sjældne. Disse var fra boet efter afdøde kunsthistoriker Erik Fischer, fortæller Niels Raben.

Kunsthistorikeren, som døde i 2011, var gennem en årrække overinspektør ved Den Kongelige Kobberstiksamling på Statens Museum for Kunst og havde fået værker af dronningen i 1978.  

 

  Akvarellerne fra serien "Landskaber til tabte sagn" var vurderet til 10.000 kroner, men fik hammerslag på 42.000 kr.  

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden