31. dec. 2020
Af Trine Larsen

Dronningens private nytår

Dronning Margrethe
Foto: Claus Fisker
Når dronningens traditionsrige nytårstale er forbi, holder majestæten altid nytårsaften med gode venner, der er de samme år for år. Alle plejer at klæde sig ud, men i aften bliver også udklædningen helt sikkert mere afdæmpet

Dronning Margrethe skal også i aften holde privat nytårsfest, men heller ikke den, bliver som det plejer. For normalt holder dronningen nytårsaften med de samme 10-12 venner, som alle plejer at være udklædte efter et forudbestemt tema, men det bliver i år meget afdæmpet.

Dels er antallet af gæster reduceret kraftigt fordi alle skal passe på sig selv og hinanden, men også flere af dronningens faste Nytårsvenner er døde, bl.a komponisten Bent Fabricius-Bjerre, der altid var et festlig og underholdende indslag.

Med er også dronningens gode veninde, Susanne Heering, og hun har ligesom dronningen selv, og veninderne Marianne Tholstrup, og Dorte Foss, også mistet deres ægtefælle, og er derfor kommet alene til festen, de senere år.

Med i dronningens private nytårsklike hører også skuespilleren Jon Bille og hans hustru, Bente Scavenius, ligesom dronningens ældste veninde Birgitta Hillingsø og hendes mand, Kjeld Hillingsø er faste gæster, sammen med auktionarius Jesper Bruun-Rasmussen og hans hustru Birthe.

De ellers festlige, private nytårsaftner, der altid har et tema, går på tur og i år er det hos dronningen på Amalienborg, at nytårsfesten holdes. Det bliver dog, med garanti, langt mere stille og roligt end ellers, selvom dronningen jo i år for første gang nogensinde ikke skal op og være klar til Taffel-og kur med regeringen 1. januar.

For også de traditionsrige kure er, for første gang nogensinde, aflyst.

Læs mere om: