Søndag, 16. januar 2022 - af Christinna Braun

Dronningens veninde fortæller: Flyttede ind på Amalienborg

Birgitta Hillingsø. 
Birgitta Hillingsø. 
Foto: Søren Jul Lamberth
Birgitta Hillingsø har kendt dronning Margrethe siden 10-års alderen.

De var blot 10 år, da Birgitta Hillingsø mødte prinsesse Margrethe for første gang og hurtigt blev veninder. Selvom de er vanvittigt forskellige, som Birgitta Hillingsø formulerer det, så nyder de hinandens selskab og har det sjovt sammen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Birgitta Hillingsø kom helt tæt på daværende prinsesse Margrethe, da hun som 17-årig blev installeret på Amalienborg for at læse frem mod studentereksamen sammen med prinsessen.

Det havde vist sig at være for ensomt for daværende prinsesse Margrethe at sidde alene med sine privatlærere, og så blev veninden fra Fyn hidkaldt. Hun boede på Amalienborg de næste to et halvt år.

Opholdet på Amalienborg blev en lykke for både hende og prinsessen, fortæller Birgitta Hillingsø til BILLED-BLADET.

- Det fungerede perfekt mellem os. Vi havde det bare så hyggeligt og sjovt fra dag ét. Selv om jeg havde en kæreste, var prinsessen og jeg nogenlunde lige barnlige begge to. Det var jo også en vidunderlig lettelse for hende, at hun ikke skulle sidde der alene med lærerne, fortæller Birgitta Hillingsø.

Margrethe var fuld af løjer

Lærerne var knalddygtige, men én var desværre også temmelig ucharmerende. Han leflede for prinsessen, og det kunne hun slet ikke tåle.

Så begejstringen var stor, da han smiskende takkede af efter sin allersidste time og lukke døren efter sig. Prinsessen brød ud i jubel og lavede håndstand op af en anden dør, da læreren overraskende stak hovedet ind igen for at aflevere endnu en servil bemærkning.

 

- Dér stod hun med skørterne nede om hovedet, og det eneste, læreren så, var hendes understel, ler Birgitta Hillingsø.

- Sådan var hun meget. En sjov pige. Fuld af løjer. Nysgerrig. Meget kvik. Meget begavet og meget vidende. Det er også det, der gør, at hun er morsom at være sammen med. Man kan jo tale om alt, tilføjer hun.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden