Fredag, 24. februar 2023 — af Marianne Singer

Dybt berørte: Alvoren stod mejslet i ansigterne på kronprinsparret og statsminister Mette Frederiksen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kongelig og politikere var samlet i Holmens Kirke
En dybt berørt kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltog sammen med blandt andre statsminister Mette Frederiksen fredag formiddag i Folketingets gudstjeneste i forbindelse med årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine, der fandt sted i Holmens Kirke i København.

Det var et afdæmpet kronprinspar, som fredag formiddag deltog i Folketingets gudstjeneste i Holmens kirke, som markerede årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine.

Sammen med kendte politikere fra alle de partier, der er repræsenteret i Folketinger, anført af statsminister Mette Frederiksen, overværede de en stemningsfuld og rørende gudstjeneste. 

Efterfølgende delte statsminsteren stærke ord foran pressen. 

Se videoen med kronprinsparret og de mange politikere i videoen i toppen af artiklen

Viste sammenhold

Det var Folketinget, der sammen med den ukrainske ambassade og den ukrainske ambassadør Mykhailo Vydoinyk havde inviteret repræsentanter fra det officielle Danmark og samarbejdspartnere og venner af den ukrainske ambassade.

Fornemme repræsentanter

Deriblandt var alle folketingsmedlemmer, de danske europaparlamentarikere, udenlandske ambassadører i Danmark, departementschefer, forsvarschefen og generaler, repræsentanter for internationale organisationer i Danmark og NGO’er. 

Derudover deltog Københavns biskop, Københavns overborgmester, EU-kommissær Margrethe Vestager, formanden for det grønlandske parlament Inatsisartut Kim Kielsen og formanden for det færøske lagting Bjørt Samuelsen.

Mange markeringer

Det ukrainske flag vil fredag være hejst ved hovedtrappen ved Folketinget.

Når mørket falder på, vil tårnet over Christiansborg være oplyst i Ukraines blå og gule farver.

De ukrainske nationalfarver vil også lyse over rådhustårnet i Aarhus fredag aften.

Allerede fredag middag kan man fra rådhustårnet i landets næststørste by høre rådhusklokkerne spille den ukrainske nationalmelodi, skriver Ritzau.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden