Torsdag, 23. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Den kongelige kalender afslører: Så længe skal kronprins Frederik være regent indtil videre

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Mens dronningen kommer sig oven på sin genoptræning træder kronprins Frederik til som regent.

Dronning Margrethe har på fornem vis udfyldt rollen rom regent gennem mere end 50 år, men i disse uger er der andre kræfter, der tager over, mens hun kommer sig oven på den omfattende rygoperation, hun gennemgik onsdag 22. februar.

Kronprins Frederik tog i første omgang over som regent fra den 21. til 25. februar, men derefter er det prinsesse Benedikte, der træder til som rigsforstander, fordi han er i udlandet. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sammen med kronprinsesse Mary skal kronprins Frederik på officielt besøg i Indien fra den 26. februar til 1. marts. Herefter vender parret hjem til Danmark igen, og fra 2. marts er kronprins Frederik klar til atter at indtræde som regent.

Det fremgår af Kongehusets kalender. Her kan man desuden se, at kronprinsen indtil videre fortsætter som regent frem til og med fredag 10. marts.

Torsdag oplyste Kongehuset via Ritzau, at dronningen har været oppe for at gå en lille tur, og at hun således allerede har påbegyndt genoptræningen. Det er endnu uvist, hvornår dronning Margrethe vender tilbage som regent.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden