Søndag, 11. december 2016 - af af Dorte Quist

Efter to år i Fredensborg: Dronningen og prinsen flytter hjem til København

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
For første gang i to år flytter dronning Margrethe og prins Henrik søndag hjem til Chr. IX's palæ på Amalienborg.

Søndag den 11. december flytter dronning Margrethe og prins Henrik ind i Chr. IX's palæ på Amalienborg for første gang i to år.

Regentparret har boet det meste af de seneste to år på Fredensborg Slot, fordi taget på palæet i København er blevet renoveret. Det har været en meget stor og over 35 millioner kroner dyr istandsættelse af tag og loft, hvor bl. a. det næsten 1000 kvadratmeter sorte tegltag på Chr. IX's palæ er blevet udskiftet, ligesom også det øverste af murværket er blevet repareret grundigt, fordi det var slemt berørt af råd og svamp.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Dronningen holder nytårstale fra Amalienborg

Renovationen tog sin begyndelse lige før jul i 2014, hvor regentparret flyttede fra Amalienborg og til Fredensborg, hvorefter det store hus blev pakket ind i et enormt stillads. Renovationen sluttede dette forår, men da valgte regentparret at forblive boende på Fredensborg slot for at nyde foråret deroppe. 

Dronningen og prinsen har hver især brugt deres arbejdskontor på Amalienborg undervejs i den halvanden år lange renovering, omend dronningen dog valgte at sende sin direkte nytårstale fra sit kontor på Fredensborg i 2014 og 2015. Men i år vil nytårstalen igen blive sendt fra dronningens kontor på Amalienborg.

LÆS MERE: Dronning Margrethe blev overrasket i Aarhus

Regentparrets residens på Amalienborg bliver dog ganske kort i denne omgang, For allerede om ti dage flytter dronning Margrethe og prins Henrik til Marselisborg ved Aarhus, hvor parret skal fejre jul med begge sønner, svigerdøtre og alle otte børnebørn.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden