Fredag, 26. februar 2021 - af Marianne Singer

Efter aflysning: Nu kan Mary endelig komme afsted

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
For knap fire måneder siden skulle kronprinsesse Mary havde deltaget i et vigtigt møde på Christiansborg, men det endte med at blive aflyst på grund af coronasituationen. Nu kan hun endelig komme afsted.

Coronakrisen har i den grad påvirket den kongelige families liv det seneste år, ligesom det også har påvirket resten af Danmark.

Det har blandt andet betydet, at mange kongelige opgaver måtte aflyses eller udskydes.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Til gavn for kvinder og piger

Blandt de mange opgaver var også kronprinsesse Marys deltagelse i en såkaldt rundbordssamtale, der skulle have fundet sted på Christiansborg den 5. november sidste år.

På mødet var det meningen, at kronprinsessen skulle være med til at diskutere resultaterne efter Nairobikonferencen - et topmøde i Kenya, som kronprinsessen deltog i tilbage i november 2019. 

Konferencen blev afholdt som markering af 25-året for 179 landes vedtagelse af en handlingsplan for indsatser til gavn for verdens kvinder og piger. 

Blev udsat

Men rundbordssamtalen måtte aflyses og udsættes til et senere tidspunkt på grund af coronakrisen. 

Men nu kan rundbordssamtalen endelig afholdes.

Således stod opgaven noteret i den officielle kalender, der blev udsendt af kongehuset torsdag, til at skulle finde sted i næste uge, torsdag den 4. marts.

Tager til Christiansborg

"H.K.H. Kronprinsessen deltager i rundbordssamtale om ICPD+26 - status på kvinder og pigers sundhed og rettigheder som opfølgning på Nairobi Summit. Christiansborg, København, kl. 14.00.", lyder det i den officielle kalender. 

Dermed ser det ud til, at der bliver kongeligt besøg på Christiansborg i næste uge. 

Kronprinsesse Mary indtrådte sidste år i FN’s Befolkningsfond UNFPAs nyoprettede uafhængige ICPD25 Højniveaukommission, der skal følge op på de globale tilsagn, der blev givet på Nairobikonferencen.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden