12. nov. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Nu er kronprinsesse Mary landet i Afrika

Kronprinsesse Mary i Kenya
Kronprinsesse Mary i Kenya
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
I Kenya i Afrika deltager kronprinsesse Mary i et vigtigt topmøde, der omhandler en af hendes hjertesager. Mary tog tirsdag formiddag hul på den førte af to travle arbejdsdage i Nairobi.

Kronprinsesse Mary er landet i det afrikanske land Kenya, hvor hun den 12. og 13. november sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn deltager i topmødet ”Nairobi Summit on ICPD25: Accelerating the Promise”.

Mødet afholdes som markering af 25-året for 179 landes vedtagelse af en handlingsplan for indsatser til gavn for verdens kvinder og piger.

Danmark er vært

Danmark, Kenya og FN's Befolkningsfond, UNFPA, er værter for arrangementet, og topmødets forskellige aktiviteter afvikles i Kenyatta International Conference Centre i Nairobis centrale erhvervsdistrikt.

Kronprinsessen deltager blandt andet i sin egenskab af protektor for UNFPA og vil i forbindelse med arrangementet overvære og deltage aktivt i en række sessioner og paneldebatter.

Kronprinsessen som ordstyrer

På besøgets første dag talte kronprinsessen ifølge planen under åbningen af topmødet samt ved signatursessionen “Ending Unmet Need for Family Planning: Reproductive Rights and Contraceptive Choices”.

Kronprinsesse Mary medvirkede efter planen desuden som ordstyrer ved en paneldebat.

Kronprinsesse Mary til middag hos minister

Arbejdsdagen i Nairobi i Kenya rundes efter planen af med, at kronprinsesse Mary deltager i en middag med Kenyas udenrigsminister Monica Juma som vært.

Kronprinsesse Mary i Kenya
Kronprinsesse Mary i Kenya
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Senest Mary var i Kenya var for et år siden. Ved den lejlighed var kronprinsessen blandt andet på feltbesøg i et landdistrikt, hvor hun mødte lokalbefolkningen.

https://imgix.billedbladet.dk/kongeligtguldnummer2019_3.jpg

Læs mere om: