2. dec. 2022
Af Marianne Singer

Efter bekymrende oplysninger: Kronprinsesse Mary deler personlige ord

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Foto og video: Hanne Juul
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary inddrog sine egne erfaringer fra private relationer, da hun fredag formiddag holdt en stærk og personlig tale i forbindelse med offentliggørelsen af en ny måling blandt danskerne.

Kronprinsesse Mary understregede vigtigheden af sociale relationer ved at komme med egne eksempler fra sit liv, da hun fredag formiddag holdt en stærk og personlig tale under lanceringen af "Fællesskabsmålingen II" med Mary Fonden og TrygFonden i GAME Streetmekka i København.

Den nye opsigtsvækkende måling viser, at mens hovedparten af danskerne har det godt, er der en voksende gruppe i samfundet, som kæmper med psykisk mistrivsel, fysiske helbredsproblemer og ensomhed.

Se videoen med kronprinsesse Marys personlige tale ved arrangementet øverst i artiklen

Den nye Fællesskabsmåling har VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd udarbejdet for Mary Fonden og TrygFonden.

"Når jeg tænker på lykkelige stunder i mit liv – så er det alt sammen øjeblikke, hvor jeg har været sammen med mennesker, der betyder noget for mig.

Venindeture hvor vi får vendt stort og småt, det gode og det svære.

Nytårsaftner, hvor vi sammen med familie og venner hopper ind i det nye år – med fælles håb og drømme for det kommende år.

Og når jeg ser mine børn møde andre mennesker med åbenhed, nysgerrighed og i øjenhøjde.

Jeg forestiller mig, at de fleste af jer, der sidder her, har det på samme måde. Vi mennesker er sociale dyr, og vi har brug for at høre til i en flok. Vi har brug for at være en del af relationer og fællesskaber, hvor vi bliver set, anerkendt og holdt af." lød det blandt andet fra kronprinsesse Mary i talen.

"Derfor bliver jeg også bekymret over den udvikling Fællesskabsmålingen viser. For siden vi spurgte danskerne sidst i 2016, er der flere, der svarer, at de ikke har en nær ven. Der er flere, der ofte er alene, når de gerne ville være sammen med andre. Og der er flere, der føler sig ensomme. Og jo mere udsat man er – jo større risiko er der for, at man også mangler de nære relationer." sagde hun endvidere.

"Vores opgave herfra er at sikre os, at vi bliver endnu bedre til at finde sammen, og understøtte at alle mennesker i vores samfund oplever, at de har en plads i fællesskabet – at de hører til." sluttede kronprinsesse Mary sin tale.

Læs mere om: