Efter flere års pause: Dronningen byder igen indenfor på Château de Cayx

Et dejligt stemingsbillede fra presssemødet i Cayx i 2005

Et dejligt stemingsbillede fra presssemødet i Cayx i 2005

Foto: Claus Poulsen/All Over Press
Dronningen vender tilbage til sit og prins Henriks elskede vinslot - og anledning af det franske statsbesøg til Danmark byder dronningen indenfor.

Det er efterhånden nogle år siden, at dronningen har budt pressen indenfor på Château de Cayx. Men den 16. august får en indbudt presse igen mulighed for at fotografere dronningen og stille hende spørgsmål omkring det kommende statsbesøg.

Den 28. og 29. august kommer den franske præsident, Emmanuel Macron, nemlig på officielt statsbesøg og hvad er derfor mere nærliggende end at afholde pressemødet på vinslottet i Frankrig.

 

Holder ferie på slottet

Dronningen er i august i forvejen ferierende på slottet, som siden 1974 har været i familiens eje. Her har hun og prins Henrik tilbragt mange skønne somre sammen, men efter prins Henriks død har dronningen altså valgt ikke at svigte Cayx og den dejlige sommer i det sydfranske.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Det er som oftest haven foran slottet, som bruges til pressefotograferinger, og fra terrassen er der en fantastisk udsigt over vinmarkerne, som tidligere hørte til slottet. I 2015 besluttede prins Henrik at bortforpagte jorden og produktionen af vinene på Chäteau de Cayx.

 

Herunder har vi samlet et galleri med skønne minder fra Cayx med dronningen og prins Henrik:

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden