Søndag, 31. oktober 2021 - af Ulrik Ulriksen

Efter hårde dage i Burkina Faso: Det fortæller Mary sine børn om

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen
Kronprinsesse Mary har på krævende sin arbejdsrejse til Burkina Faso i Afrika sat fokus på blandt andet piger og kvinders rettigheder. I den forbindelse har Mary mødt mange kvinder og hørt deres helt personlige historier om en hverdag præget af ekstreme forhold, vi i Danmark kan have svært ved at sætte os ind i.

For kronprinsesse Mary har det været en stærk og også hård oplevelse at være på arbejdsrejse til det afrikanske land Burkina Faso, hvor Danmark gør en stor indsats for at støtte blandt andet piger og kvinder i deres kamp for at opnå retten til at bestemme mere over deres eget liv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary har oplevet meget i Burkina Faso

Kronprinsessen og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen har med rejsen til Burkina Faso forsøgt at sætte fokus på arbejdet for at støtte kvinders og pigers rettigheder i det meget mandsdominerede samfund i det afrikanske land i Sahel-regionen.

Kronprinsessen og ministeren var blandt andet på besøg på et center for unge, hvor familieplanlægning og seksuel og reproduktiv sundhed er på dagsordenen til glæde for en gruppe unge i hovedstaden Ouagadougou.

Det gør et stort indtryk

- Det gør altid et stor indtryk, når man møder skæbnerne, som dem vi har mødt her, fordi det er svært at for os at forstå, hvordan en andens liv  kan være sådan, sagde kronprinsessen blandt andet til BILLED-BLADET efter det sidste punkt på Burkina Faso-besøget var vel overstået, og hun havde mere på hjerte.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen

- I dag har vi haft fokus på unge, og de er en kæmpe kapacitet til at rykke med den forandring, der skal ske i det her land, lød det fra Mary, der altid tager sine erfaringer med hjem til Danmark og deler dem med sine egne fire børn og sin mand kronprins Frederik på hjemmefronten.

Jeg tager meget med hjem

- Jeg tager altid meget med mig hjem og deler det på hjemmefronten, og hvor ellers jeg kan, fordi vores indsats stopper ikke, når vi forlader Burkina Faso. Den fortsætter med alt det engagement, Danmark har her og i andre fokuslande, men også mit engagement fortsætter, så jeg har mange overbevisende historier om, hvorfor vi skal sætte ind for at skabe  en bedre fremtid, kom det fra kronprinsessen, der med arbejdsdagene i Burkina Faso har markeret, at hun efter en pause med arbejdsrejser til Afrika på grund af corona-nedlukningen nu for alvor er tilbage i aktion – også med feltbesøg verden over.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden