18. maj. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Efter Herlufsholm-kritik: Mary Fonden slår det nu helt fast

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
I kølvandet på TV 2-dokumentaren om Herlufsholm Skoles problemer med systematisk vold og mobning har der været kritik af Mary Fonden, der med kronprinsessen som frontfigur kæmper hårdt for at forbedre trivsel blandt skolebørn i hele Danmark. I dag har kronprinsesse Marys fond leveret en klar udmelding.

For kronprinsesse Mary og Mary Fonden har TV 2-dokumentaren “Herlufsholms hemmeligheder”, der afslører systematisk vold og mobning på prins Christians kostskole, skabt en kæmpe udfordring rent imagemæssigt.

Kronprinsessen, der via Mary Fonden i årevis har sat ind mod mobning og mistrivsel, har hele tiden holdt holdt fast i, at hun ikke har kendt til mobning og vold på skolen.

Kronprinsesse Mary med enorm udfordring

I dag har Mary Fonden via Instagram fortalt om, hvordan man arbejder i fonden, og direktør Helle Østergaard giver en kort indføring i arbejdsgangen

- Siden dokumentaren om Herlufsholm blev sendt på TV 2 i forrige uge, har der i nogle medier og på sociale medier hersket en del usikkerhed omkring Mary Fondens rolle og arbejde, lyder det fra Mary Fondens direktør, der fortsætter.

- For at undgå antagelser, der bygger på forkerte fakta, ønsker jeg at give en kort indføring i vores arbejde, kommer det fra Østergaard i opslaget, der fortæller, at man i Mary Fonden identificerer, udvikler og driver projekter i samarbejde med partnere med det formål at bekæmpe social isolation indenfor indsatsområder som mobning og trivsel, ensomhed og vold i hjemmet.

Det understreges desuden, at Mary Fonden slet ikke behandler enkeltsager.

Direktøren slår det helt fast

Kronprinsesse Marys kollega i fonden, direktør Helle Østergaard, slår dermed fast, at man ikke har været eller er bekendt med enkeltsager, der har at gøre med TV 2-dokumentaren og Herlufsholm.

- Mary Fonden har på de tre indsatsområder nedsat et panel af eksperter, der giver os input og sparring i arbejdet med vores projekter og indsatsområdet med udgangspunkt i deres viden og forskning. Medlemmerne af ekspertpanelerne fremlægger ikke konkrete enkeltsager for os, melder direktør Østergaard, der tydeligt understreger, at medlemmer af ekspertpanelerne ikke må videregive oplysninger af personfølsom karakter, og desuden er fonden slet ikke sat i verden for at handle på enkeltsager.

Medlemmerne af panelerne er i øvrigt ulønnede og er ikke i et ansættelsesforhold hos Mary Fonden, og ingen af dem har en plads i fondens bestyrelse.

Mary Fondens vigtige arbejde

Kronprinsesse Marys nære kollega, direktør Helle Østergaard, runder af med at give et klart billede af, hvad Mary Fonden ønsker at opnå med det vigtige arbejde:

"Inden for området Mobning og Trivsel har Mary Fonden i 15 år arbejdet med at udvikle værktøjer til lærere og pædagoger for at klæde dem bedre på til at kunne forebygge og håndtere mobning. Vi har bl.a. sammen med Red Barnet udviklet Fri for Mobberi, der i dag er ude i mere end halvdelen af alle daginstitutioner og indskolinger."

Læs mere om: