Efter skud-tragedie: Sådan mindes dronningen ofrene

Foto: Hanne Juul
Kongehuset bekræfter, at dronning Margrethe stadig gennemfører sin deltagelse ved Rebildfesten i Nordjylland mandag eftermiddag, dog med ændringer efter søndagens skud-tragedie på Amager. Blandt andet mindes ofrene med et minuts stilhed.

Kongehuset bekræfter, at dronningen mandag eftermiddag stadig deltager i Rebildfesten, der er en markering af den amerikanske uafhængighedsdag, 4. juli.

Det bliver dog en langt mindre festlig begivenhed end først planlagt, efter det frygtelige skyderi i Field's i København søndag, hvor tre mennesker blev dræbt.

Således har arrangørerne valgt at ændre en del på begivenhedens program, ifølge TV2 Nord.

Et minuts stilhed

- Vi holder et minuts stilhed i starten til selve rebildfesten, og så vil biskoppen, der traditionelt deltager og afholder bøn, sende tanker til ofrene og deres pårørende, siger Helene Christensen, generalsekretær i Rebildselskabet, således til TV2 Nord.

Fejringen, der afholdes hvert år i Rebild Bakker, markerer den amerikanske uafhængighedsdag, 4. juli.

Festlighederne i bakkerne i Rold Skov er arrangeret af Rebildselskabet, som dronning Margrethe er protektor for, og netop i år har Rebildfesten 110 års jubilæum.

Sat tankerne i gang

Afholdelsen af festen netop dagen efter en så voldsom hændelse har sat tankerne i gang hos arrangørerne.

- Det er et paradoks og dilemma, vi er i, siger Helene Christensen.

- Det lyder lidt hårdt, men vi har det sådan, at 'livet går jo videre', og vi kan stadigvæk afholde arrangementet i respekt for det, der er sket og tænke på ofrene, siger hun til TV2 Nord

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden