Mandag, 4. juli 2022 — af Marianne Singer

Efter skud-tragedie: Sådan mindes dronningen ofrene

Foto: Hanne Juul
Kongehuset bekræfter, at dronning Margrethe stadig gennemfører sin deltagelse ved Rebildfesten i Nordjylland mandag eftermiddag, dog med ændringer efter søndagens skud-tragedie på Amager. Blandt andet mindes ofrene med et minuts stilhed.

Kongehuset bekræfter, at dronningen mandag eftermiddag stadig deltager i Rebildfesten, der er en markering af den amerikanske uafhængighedsdag, 4. juli.

Det bliver dog en langt mindre festlig begivenhed end først planlagt, efter det frygtelige skyderi i Field's i København søndag, hvor tre mennesker blev dræbt.

Således har arrangørerne valgt at ændre en del på begivenhedens program, ifølge TV2 Nord.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et minuts stilhed

- Vi holder et minuts stilhed i starten til selve rebildfesten, og så vil biskoppen, der traditionelt deltager og afholder bøn, sende tanker til ofrene og deres pårørende, siger Helene Christensen, generalsekretær i Rebildselskabet, således til TV2 Nord.

Fejringen, der afholdes hvert år i Rebild Bakker, markerer den amerikanske uafhængighedsdag, 4. juli.

Festlighederne i bakkerne i Rold Skov er arrangeret af Rebildselskabet, som dronning Margrethe er protektor for, og netop i år har Rebildfesten 110 års jubilæum.

Sat tankerne i gang

Afholdelsen af festen netop dagen efter en så voldsom hændelse har sat tankerne i gang hos arrangørerne.

- Det er et paradoks og dilemma, vi er i, siger Helene Christensen.

- Det lyder lidt hårdt, men vi har det sådan, at 'livet går jo videre', og vi kan stadigvæk afholde arrangementet i respekt for det, der er sket og tænke på ofrene, siger hun til TV2 Nord

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden